Εκτίμηση ζημιών που προκαλούν τα μεγάλα σαρκοφάγα

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ είναι ο Έλληνας εταίρος του ευρωπαϊκού έργου LIFE EX-TRA με τίτλο «Βελτίωση των συνθηκών για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων – μεταφορά βέλτιστων πρακτικών». Το έργο αυτό, το οποίο υλοποιείται παράλληλα σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, αποβλέπει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για τη διατήρηση της αρκούδας και του λύκου, μεταξύ των διαφορετικών χωρών της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα) και τριών προστατευόμενων περιοχών στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα, περιοχή εφαρμογής του έργου είναι οι ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων και οι δράσεις του επικεντρώνονται στη συνύπαρξη ανθρώπου και αρκούδας με σκοπό τη βελτίωση των στάσεων και της τεχνογνωσίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα διάφορα ζητήματα διατήρησης των μεγάλων σαρκοφάγων.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, την Πέμπτη στις 29 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε σεμινάριο από την Καλλιστώ για την εκτίμηση των ζημιών που προκαλούν τα μεγάλα σαρκοφάγα, στον Κορυδαλλό του νομού Τρικάλων. Βασικοί εισηγητές στο σεμινάριο ήταν κτηνίατροι, υπάλληλοι του Εθνικού Πάρκου του Gran Sasso στην Ιταλία, οι οποίοι μετέφεραν τη δική τους τεχνογνωσία και εμπειρία σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εκτιμήσεων των ζημιών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για το σύστημα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και τον τρόπο λειτουργίας του. Σχετική εισήγηση εκ μέρους του ΕΛΓΑ έγινε από τον κ. Δημήτρη Καντερέ, προϊστάμενο του γραφείου ζωικού κεφαλαίου του ΕΛΓΑ Λάρισας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν υπάλληλοι των καταστημάτων του ΕΛΓΑ Λάρισας, Κοζάνης και Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, εκπρόσωποι των Δασαρχείων Τρικάλων και Ιωαννίνων και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων,

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε αυτοψία σε κτηνοτροφικά ζώα, θύματα επίθεσης λύκου και πρακτική εκπαίδευση.

Δείτε στην ιστοσελίδα του έργου LIFE EX-TRA  το Εγχειρίδιο Για Την Εκτίμηση Ζημιών Από Μεγάλα Σαρκοφάγα στο Ζωικό Κεφάλαιο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Posted on 20/10/2011, in Ημερίδες. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: