Δύο συναντήσεις στο πλαίσιο του έργου LIFE EXTRA

Δύο συναντήσεις διοργανώνονται αύριο 31 Ιουλίου 2012 από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στο νομό Τρικάλων.

Η  Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ είναι ο έλληνας εταίρος του ευρωπαϊκού έργου LIFE EX-TRA  με τίτλο «Βελτίωση των συνθηκών για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων – μεταφορά βέλτιστων πρακτικών». Το έργο αυτό, το οποίο υλοποιείται παράλληλα σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, αποβλέπει στην ανταλλαγή εμπειριών  και καλών πρακτικών για τη διατήρηση της αρκούδας και του λύκου,  μεταξύ των διαφορετικών χωρών της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα) και τριών προστατευόμενων περιοχών στην Ιταλία. Περιοχή εφαρμογής του έργου για την Ελλάδα είναι ο νομός Τρικάλων. 

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου,  την Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρα 12:00, συζητάμε με του υπαλλήλους του Δασαρχείου Καλαμπάκας, ζητήματα που αφορούν στις δράσεις διατήρησης της αρκούδας στην περιοχή του νομού Τρικάλων αλλά και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δράσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο του παραπάνω έργου από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, βρισκόμαστε στην Αηδόνα του Δήμου Καλαμπάκας, για να συζητήσουμε μαζί με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής σχετικά με τις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα και τη διάδοση των μέτρων πρόληψης όπως είναι οι ηλεκτροφόρες περιφράξεις και η χρήση σκύλων φύλαξης κοπαδιών.

Advertisements

Posted on 30/07/2012, in Ημερίδες, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: