Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη υποστηρίζουν την ΚΑΛΛΙΣΤΩ!

Μία ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη,  αποτελούμενη από 3 κορίτσια και 3 αγόρια από τη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν στο Πάγκόσμιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας της Formula 1, με τίτλο «F1 In Schools» και υποστηρίζουν την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Η ομάδα των μαθητών θα διαθέσει ένα ποσό από την πώληση των αναμνηστικών που παρήγαγε για την προώθηση της συμμετοχής της, για τους σκοπούς των δράσεων της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ.  Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!!!

524387_436077019815721_548629227_n

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην οποία συμμετέχουν 17000 μαθητές από 31 χώρες σε όλο τον κόσμο ηλικίας 9 – 18 χρόνων.

Στη χώρα μας οι προκριματικοί αγώνες διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 23 Απριλίου 2013. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει στο Τέξας των Η.Π.Α.

Η ομάδας μας με το όνομα Power6 (P6wer) των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη αποτελείται από τους μαθητές: Αρχηγός Ομάδας: Φωτεινή Μπουσίνη, Υπεύθυνος Marketing & Επικοινωνίας: Κατερίνα Φυλακτού, Υπεύθυνος Ανεύρεσης Πόρων: Δημοσθένης Λογοθέτης, Σχεδιαστής Γραφικών: Χαρά Χατζηφωτιάδου, Μηχανικός Σχεδίασης: Θάνος Δελής, Μηχανικός Κατασκευής: Δημήτρης Τζανής, με υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος την κα. Παρισοπούλου Εύη-Χημικός. Το μονοθέσιο της ομάδας μας έχει ήδη σχεδιαστεί και βρισκόμαστε στη φάση του τελικού σταδίου της κατασκευής του.

Έξι Άτομα-Μία Δύναμη-Ένα Γρήγορο Αυτοκίνητο

(Moto της ομάδας P6wer)

Όπως υποστηρίζουν οι μαθητές πρόκειται για μια πολύ σημαντική εμπειρία από την οποία αποκόμισαν πάρα πολλές γνώσεις αλλά πάνω από όλα έμαθαν να δουλεύουν σαν ομάδα.

<<Αρχικά αντιμετωπίσαμε πάρα πολλές δυσκολίες γιατί ήταν κάτι άγνωστο σε εμάς, όμως με την συνεργασία και την υποστήριξη του σχολείου και πολλών ατόμων εκτός αυτού καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας.>>

Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές στην εμπειρική – βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω σε θέματα της Φυσικής και των εφαρμογών της, των Νέων Τεχνολογιών, της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των Μηχανικών Κατασκευών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Είναι ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον με θέμα τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων F1.

Posted on 22/05/2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: