Επίσκεψη των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Καστοριά

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» διοργάνωσε και πραγματοποίησε σε συνεργασία με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ επίσκεψη στην περιοχή της Καστοριάς, όπου η ΚΑΛΛΙΣΤΩ υλοποιεί 3ετές πρόγραμμα LIFE με στόχο την βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης αρκούδας ανθρώπων στη περιοχή (LIFE Άρκτος/Καστοριά).
Στις 25/10 έγιναν από τους εκπροσώπους της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ (Σ. Ρίγκλερ και Γ. Μερτζάνη) παρουσιάσεις για τις δράσεις της οργάνωσης και ειδικότερα αυτών στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE,  ενώ προβλήθηκαν και video που παρουσιάζουν τις τεχνικές ραδιοσήμανσης των αρκούδων με στόχο την επιστημονική παρακολούθηση του πληθυσμού.

IMG_2719
Στις 26/10 πραγματοποιήθηκε πεζοπορία της ομάδας των Φίλων του ΜΓΦΙ ,συνοδεία του συνεργάτη της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ Γ. Τσακνάκη, στο «Μονοπάτι της Αρκούδας» που σημάνθηκε από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ στο πλαίσιο του προγράμματος «EcotourismTrails» – «Differentiation of tourist product: Eco-tourism trails in the cross-border area for the promotion of alternative tourism» στο οποίο μετέχει η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, σε συνεργασία με το Δήμο Νεστορίου και το Δήμο Κορυτσάς.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με τις πιο όμορφες εικόνες από τα φθινοπωρινά δάση φυλλοβόλων του Γράμμου με πατήματα αρκούδας..που βρέθηκαν που αλλού; ..στο «μονοπάτι της αρκούδας».

DSC_0002IMG_2825

Advertisements

Posted on 06/11/2013, in Ευαισθητοποίηση, Ενημέρωση. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: