Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το εθελοντικό πρόγραμμα του LIFE ARCTOS KASTORIA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Από τις 8 ως τις 17 Αυγούστου η «Καλλιστώ» μαζί με τους εθελοντές και τις εθελόντριές της, βρέθηκαν ξανά στο Γράμμο, συνεχίζοντας μία παράδοση αρκετών χρόνων εθελοντικής προσφοράς σε ένα από τα ωραιότερα και πιο ιστορικά βουνά της Ελλάδας. Η «Καλλιστώ» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και την Αναπτυξιακή Καστοριάς υλοποιεί στην περιοχή το έργο Life «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» (LIFE 09 NAT/GR/333). Σκοπός του φετινού προγράμματος εθελοντισμού ήταν ο ήπιος καθαρισμός, η σήμανση και ο εμπλουτισμός με ενημερωτικές πινακίδες ενός θεματικού μονοπατιού για την αρκούδα γύρω από το Νεστόριο του Νομού Καστοριάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η ομάδα των στελεχών και των εθελοντών της «Καλλιστώ» σχεδίασε επίσης τρόπους αξιοποίησης του μονοπατιού για μελλοντικές δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Παράλληλα, οι εθελοντές συμμετείχαν και σε άλλες δράσεις όπως η ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών του Νεστορίου σχετικά με τα οφέλη της ομαλής συνύπαρξης ανθρώπου και Άγριας Ζωής, αλλά και σε περιηγήσεις στη φύση και την ιστορία της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σαν «Καλλιστώ» θέλουμε να πούμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Νεστορίου για την ζεστή του φιλοξενία, και στην INTERLIFE Ασφαλιστική που στήριξε το έργο μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά καλύπτοντας όλα τα ασφάλιστρα για περίπτωση ατυχήματος.
Τέλος, η «Καλλιστώ» θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που προσέφεραν, μέσα από την καρδιά τους, τον χρόνο τους και τις δυνάμεις τους για να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτό το έργο. Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε τον κόπο τους να πάει χαμένος και ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε το μονοπάτι να αξιοποιηθεί καταλλήλως συμβάλλοντας στην βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας. Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 θα επισκεφθούμε για άλλη μία φορά το μονοπάτι για να συμμετάσχουμε σε συνάντηση με σκοπό την ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού και την προώθηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής μέσω της ανάδειξης της άγριας πανίδας, ως μέσο για την οικονομική ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων. Και φυσικά έπεται και συνέχεια καθώς τόσο το μέρος, όσο και τους ανθρώπους του τα αγαπήσαμε αληθινά!

Posted on 15/09/2014, in Ευαισθητοποίηση, Εθελοντικά Προγράμματα, LIFE, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: