#NatureAlert #StopTTIP

Αγαπητοί φίλοι και εθελοντές της Καλλιστώς,

 

Σας γράφουμε για να ζητήσουμε την συνδρομή σας και την υπογραφή σας σε δύο πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα με τεράστιες  περιβαλλοντικές και κοινωνικές προεκτάσεις:

Ζήτημα 1ο: #ΝatureAlert

Nature_Alert_1

Όπως θα ξέρετε η ΕΕ, κάτω από την πίεση οικονομικών συμφερόντων που προέρχονται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες αλλά όχι μόνο, έχει ξεκινήσει την αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τους Οικοτόπους (92/43 ΕΟΚ) και για την Πτηνά (79/409/ΕΟΚ).

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ανησυχούν ότι αυτή η αναθεώρηση θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (άνοιγμα των παραρτημάτων των Οδηγιών, διευκολύνσεις για «επενδύσεις» εντός προστατευόμενων περιοχών κλπ). Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνοντας την υποστήριξή μας στις Οδηγίες. Σας καλούμε να αφιερώσετε 2 λεπτά από το χρόνο σας και πάρετε μέρος στη δράση απλά συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στο:

https://www.naturealert.eu/el

Πριν την τελική υποβολή των απαντήσεων παρακαλούμε διαβάστε τις απαντήσεις που προτείνει η συμμαχία των ΜΚΟ (BirdLife, WWF, EEB). Προτεινόμενες απαντήσεις (στα ελληνικά) της συμμαχίας των ΜΚΟ για τους ειδικούς μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://goo.gl/2W84NC.

 

 

Ζήτημα 2ο: # StopTTIP

Stop_TTIP_1

Kάποια από τα συμφέροντα  που κινούνται στην κατεύθυνση αναθεώρησης των Οδηγιών για τα Πτηνά και τους Οικοτόπους συνδέουν ευθέως τον στόχο αυτό με την φιλελευθεροποίηση του εμπορίου και των επενδύσεων. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ευθέως  την υπογραφή της συμφωνίας TTIP από την ΕΕ!

Η ΕΕ σκοπεύει σύντομα να υπογράψει δύο ευρείες εμπορικές συμφωνίες: μία με τον Καναδά (CETA = Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία) και μία με τις ΗΠΑ (ΤΤΙΡ = Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία). Η επίσημη γραμμή είναι ότι αυτό θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει οικονομική ανάπτυξη. Ωστόσο, αυτοί που θα επωφεληθούν των εν λόγω συμφωνιών δεν είναι στην πραγματικότητα οι πολίτες, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις:

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα πιεστούν  να επιτρέψουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον τεχνολογίες όπως  fracking ή ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς , αυτό που αποκαλούμε και «Μεταλλαγμένα Τρόφιμα»)

Κανονισμοί που έχουν να κάνουν με την καταλληλότητα  τροφίμων ή  της προστασίας των καταναλωτών για  καλλυντικά και ιατρικά προϊόντα  θα εξισωθούν με τα πολύ κατώτερα πρότυπα των ΗΠΑ…

CETA και ΤΤΙΡ θέλουν να αυξήσουν τη δύναμη των πολυεθνικών σε βάρος της δημοκρατίας και του γενικού συμφέροντος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο! Παρακαλούμε συνυπογράψτε την Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία :

https://stop-ttip.org/

 

Παρακαλούμε να προωθήσετε μέσω email, facebook, twitter  κλπ το παραπάνω μήνυμα και να καλέσετε όσο πιο πολλούς φίλους και γνωστούς σας μπορείτε να συνυπογράψουν και στις δύο καμπάνιες!

Έχουμε την ελπίδα ότι σαν πολίτες θα κερδίσουμε όπως κερδίσαμε στην καμπάνια ενάντια στην υπογραφή της ACTA  αλλά και  στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) για το Ανθρώπινο Δικαίωμα για Ύδρευση και Αποχέτευση!

Stop-TTIP

Posted on 17/07/2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: