Αύγουστος-Οκτώβριος 2015: εθελοντισμός στην φύση με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2015 η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ στηρίζει το πρόγραμμα Οικο-Εθελοντών του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης υλοποιεί πρόγραμμα Οικο-Εθελοντών στο πλαίσιο του άξονα “Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας” του επιχειρησιακού προγράμματος “Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη”. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών, με αγάπη για την φύση και επιθυμία για … αρκετό περπάτημα στο βουνό!

Οι δραστηριότητες των Οικο-Εθελοντών θα περιλαμβάνουν: καταγραφή χλωρίδας και πανίδας, καταγραφή οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας, δράσεις δασοπροστασίας, συλλογή εύφλεκτων υλικών από το δάσος, ενημέρωση επισκεπτών, καταγραφή-καθαρισμό-συντήρηση μονοπατιών καθώς και βελτιωτικές εργασίες σε παλιούς οπωρώνες. Επιπλέον, οι Οικο-Εθελοντές θα συμμετέχουν σε ενημερωτικές δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Οι Οικο-εθελοντές μαζί με τους υπεύθυνους του προγράμματος θα μένουν σε ένα σπίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, θα μαγειρεύουνε στο “σπίτι τους” ενώ κάποια από τα γεύματα τους θα γίνονται σε ταβέρνες της περιοχής. Τα έξοδα διαμονής , διατροφής και ασφάλισης των Οικο-εθελοντών καλύπτονται από τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, ενώ οι εθελοντές θα πρέπει να καλύψουν μόνο τα έξοδα μεταφοράς τους από και προς το Μεσοχώρι στην αρχή και στο τέλος του διαστήματος συμμετοχής τους.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μπορούν να συμμετάσχουν από 1 Αυγούστου έως και 18 Οκτωβρίου για μίνιμουμ διάστημα μίας εβδομάδας. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο επιθυμεί να συμμετάσχει για μεγαλύτερο ή και μικρότερο χρονικό διάστημα πρέπει να συνεννοηθεί προηγουμένως με τους διοργανωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του προγράμματος: μέσω email (ecovolunteers.fdor@gmail.com) , μέσω Facebook (EcoVolunteers Fdor) μέσω twitter (@VolunteersFDOR) ή μέσω τηλεφώνου (κα Έφη Γελαστοπούλου 6977274287).
Για πληροφορίες σχετικά με το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης: http://www.fdor.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Θεοδωρίδης Γιώργος: Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας «Καλλιστώ» 2310252530(εσωτ.2), communication@callisto.gr
Γελαστοπούλου Έφη: Υπεύθυνη Εθελοντών «Καλλιστώ», 6977274287

Advertisements

Posted on 30/07/2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: