Η Καλλιστώ

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση ΚΑΛΛΙΣΤΩ δημιουργήθηκε το 2004 στη Βόρεια Ελλάδα, από επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Κύριοι στόχοι της οργάνωσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος ως δημόσιου – συλλογικού αγαθού και η άσκηση ελέγχου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, χωρίς να αποκλείει άλλους τομείς παρέμβασης, εστιάζει τις δράσεις της στη διάσωση της καφέ αρκούδας και του λύκου, αναζητά τα ίχνη του λύγκα και προστατεύει το τσακάλι, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητες σε ορεινούς όγκους και δασικές εκτάσεις της Ελλάδας, των Βαλκανικών και άλλων γειτονικών χωρών. Οι δράσεις της αφορούν όχι μόνο στη διατήρηση της άγριας ζωής αλλά και στη συνύπαρξη των μεγάλων σαρκοφάγων με τους ανθρώπους.

Τα τελευταία καλοκαίρια, διοργανώνουμε με επιτυχία προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας στην Πίνδο, το Γράμο και το Σέιχ Σου,  ενώ παράλληλα και καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς γίνονται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με βασικό θέμα την προστασία και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα.

  1. exw ena eftaxrono kontotrixo dixromo giro sta saranta kila alla ekseretika eykinitos/ einai tromeros fylakas alla polli iremos me osoys gnwrizi…Na stilo foto na moy pite an exei kamia sxesei me poimeniko?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: