Ενημέρωση για το Οικο-Εθελοντικό πρόγραμμα του καλοκαιριού

rodopi-fd

Φέτος το καλοκαίρι η Καλλιστώ δεν θα υλοποιήσει αυτόνομο πρόγραμμα Οικο-Εθελοντισμού στην Φύση αλλά θα θα  στηρίξει το πρόγραμμα Οικο-Εθελοντών του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Δείτε περισσότερα εδώ   https://callistonews.wordpress.com/2015/06/09/volunteering2015/

 

Οι διοργανωτές του Οικο-Εθελοντικού προγράμματος  θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 19.00 στο «Οικόπολις» (Πτολεμαίων 29Α (Στοά) Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310222503).

 

Το πρόγραμμα καλύπτει διαμονή, διατροφή, ασφάλιση και τις μετακινήσεις εντός του προγράμματος. Το κάθε άτομο που θα συμμετάσχει αναλαμβάνει μόνο τα έξοδα μετακίνησης έως το Παρανέστι (λεωφορείο ή  τρένο).

rodopi-flowers

Αυτό που θα κάνουμε είναι να καθαρίσουμε κάποια σημαντικά μονοπάτια της περιοχής, να εποπτεύσουμε για δασικές πυρκαγιές, να συμμετάσχουμε σε προγράμματα καταγραφής χλωρίδας και πανίδας, να κάνουμε βελτιωτικές εργασίες σε παλιούς άγριους οπωρώνες κ.α. Δε θα αφήσουμε από το «υποχρεωτικό» μας πρόγραμμα πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή, μπάνιο σε ποτάμια και καταρράκτες, διανυκτέρευση στο δάσος και άλλα τέτοια «δύσκολα». Σκοπός όλων αυτών είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή και τον κόσμο που ζει σε αυτήν.

rodopi-lynx

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μπορούν να συμμετάσχουν από 1 Αυγούστου  έως και 18 Οκτωβρίου για μίνιμουμ διάστημα μίας εβδομάδας. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο επιθυμεί να συμμετάσχει για μεγαλύτερο ή και μικρότερο χρονικό διάστημα πρέπει να συνεννοηθεί προηγουμένως με τους διοργανωτές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του προγράμματος: μέσω email (ecovolunteers.fdor@gmail.com) , μέσω Facebook (EcoVolunteers Fdor) μέσω twitter (@VolunteersFDOR).

 

Σας  περιμένουμε την Τετάρτη για μία πρώτη γνωριμία!

Posted on 06/07/2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε